Over ons

Boerderijeducatie Hollands Noorden

Het initiatief voor het project Boerderijeducatie Hollands Noorden is in 2019 genomen door LTO Noord en Jong Leren Eten Noord-Holland. Het werkgebied van Boerderijeducatie Hollands Noorden omvat de kop van Noord-Holland boven de lijn Hoorn-Alkmaar en exclusief Texel. Dit werkgebied bestaat uit de volgende doelgemeenten:

  • de zeven West-Friese gemeenten: Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec;
  • de gemeenten Hollands Kroon, Heerhugowaard, Langedijk, Schagen en Den Helder;

Tien agrarische bedrijven hebben zich bij Boerderijeducatie Hollands Noorden aangesloten, waaronder bedrijven met melkvee, kippen, fruitteelt, akkerbouw, natuur en tuinbouw. Al onze educatieboeren zijn te vinden op deze interactieve kaart. Maak gebruik van de zoekfunctie om een educatieboer in uw omgeving te vinden. Meer informatie over onze educatieboeren vindt u op deze pagina [link naar pagina educatieboeren].

meiden met verrekijkers staand

Boerderijeducatie Nederland

Boerderijeducatie Hollands Noorden maakt deel uit van het Platform Boerderijeducatie Nederland, een samenwerking van regionale initiatieven van boerderijeducatie, LTO Nederland en ZuivelNL. De regionale initiatieven bestaan uit boerenbedrijven uit verschillende sectoren die zich richten op het basis-, middelbaar en speciaal onderwijs, waarbij kinderen zelf kunnen zien, horen, voelen en beleven waar ons voedsel vandaan komt. De deelnemende partijen hebben met elkaar kwaliteitseisen op het gebied van veiligheid, hygiëne en educatieve vaardigheden afgesproken. Bedrijven ontvangen daarvoor het Keurmerk Boerderijeducatie Nederland. Op de website www.boederijeducatienederland.nl kunnen leerkrachten per provincie zien welke educatieboerderijen te bezoeken zijn en is lesmateriaal per sector samengebracht.

Financiering

Het project Boerderijeducatie Hollands Noorden is opgestart door financiële bijdragen van Jong Leren Eten Noord-Holland, Microsoft Datacenter Gemeenschapsfonds en Stichting Glaswerk. Dankzij hun bijdragen zijn de educatieboeren getraind en is het samenwerkingsverband opgericht. 

Zuivel NL, Agrifirm, Kip.Kiplekker, gemeente Hollands Kroon, het Windfonds van Windpark Wieringermeer, Pop Vriend Seeds, Koelhuis WFO bv, Flynth Heerhugowaard, Fruitbedrijf Van Hal en NFO Kring Noord leveren een financiële bijdrage aan de bezoeken van het basisonderwijs aan de boerderij.

        

Neem contact met ons op!