op Bezoek

Een praktijkles op een boerderij voegt veel toe aan de theorie. Op de boerderijen is altijd van alles te zien en te beleven. Kinderen mogen meehelpen de dieren of planten verzorgen, klusjes doen, krijgen een rondleiding, er zijn doe-opdrachten en allerlei activiteiten die aansluiten op het lesniveau van de klas. Met een bezoek aan een educatieboer beleeft iedereen een spannende en leerzame dag.

Hoe ziet een boerderijles er uit?

Tijdens het boerderijbezoek laten onze educatieboeren de dagelijkse praktijk zien op hun bedrijf. De educatieboer ontvangt de groep, geeft een rondleiding waarna de leerlingen praktische opdrachten uitvoeren op en om het erf, stallen en/of op het land en in de tuin. Het programma is verschillend per bedrijf.  Van tevoren hebben de educatieboer en de school contact over het exacte programma en de organisatie. Belevend leren is het motto, dus de leerlingen zullen ook zeker hun handen uit de mouwen moeten steken!

Plan je boerderijbezoek

Een bezoek aan een boerderij is gemakkelijk te boeken via deze website. Klik bij educatieboeren op de boerderij die u wilt bezoeken. Boek het bezoek door vervolgens het contactformulier bij de gekozen boerderij volledig in te vullen. Na boeking ontvangt u een bevestigingsmail met een handleiding. In de handleiding vindt u alle praktische informatie op een rij en een overzicht van digitaal lesmateriaal ter voorbereiding op het boerderijbezoek. De beleving van de leerlingen op de boerderij wordt versterkt door een goede voorbereiding in de klas.

Download hier de handleiding voor de leerkracht.

Tijdsinvestering

Een bezoek aan het boerenbedrijf duurt tussen de anderhalf en twee uur. Plus eventueel tijd voor voorbereiding en verwerking in de klas.

Kosten

Een boerderijles voor groepen 1 t/m 8 van circa 2 uur kost 50 euro (met bijdragen van overheid en bedrijfsleven kunnen we de kosten laag houden). Scholen ontvangen na afloop  van de les een factuur van Boerderijeducatie Hollands Noorden.

 

De school is verantwoordelijk voor het vervoer van en naar de educatieboerderij. Ook de kosten van het vervoer zijn voor rekening van school.

meisje met kip

Annuleren

Een boerderijles kan tot 48 uur voor aanvang van het bezoek kosteloos worden geannuleerd. Bij annuleren of verzetten binnen de 48 uur wordt er €50,- in rekening gebracht. Bij het annuleren of verzetten van de afspraak vragen we u vriendelijk telefonisch contact op te nemen met de educatieboer van de door u geboekte boerderij en tevens een email te sturen naar info@boerderijeducatiehn.nl.

Opdracht in de stal