Melkveehouderij Firma Bunnik

Welkom op de

boerderij van de familie Bunnik

Hallo, mijn naam is Sandra Bunnik en samen met mijn man Johan heb ik in het mooie Wijdenes een melkveebedrijf met 124 koeien en ongeveer 70 kalfjes (van klein tot groot). Wij zijn sinds 2015 boer in Wijdenes en daarvoor hadden we een boerderij in Friesland. We zijn enorm trots op hoe onze koeien het hier doen op de Noord-Hollandse klei. Samen met onze kinderen van 11 en 13 zorgen we zo goed mogelijk voor onze dieren, zodat ze de lekkerste melk kunnen maken. De fabriek maakt daar dan weer de lekkerste kaas van.

 

In de zomer mogen onze koeien lekker buiten in het land lopen en zelf het verse gras eten (behalve als het te warm is, dan blijven ze lekker binnen) en in de winter mogen ze ook lekker binnen en zorgt boer Johan ervoor dat er genoeg te eten is.

20210506_181322
koe liggend

Als je met je klas bij ons op de boerderij komt kijken, gaan we met elkaar onderzoeken hoe een koe leeft en wat ze allemaal eet. En natuurlijk kijken we wat een boer allemaal doet op een dag. We kunnen ook met zijn allen kijken of er in zo’n groen weiland alleen gras groeit of dat we daar ook nog andere plantjes en diertjes tegenkomen. Ook is het heel interessant om te zien wat er allemaal in een boerensloot leeft. Met je juf of meester spreken we af wat we gaan doen op een boerderij excursie, want er is teveel om het allemaal in één keer te doen.

Kom gerust eens kijken met je klas.

Tot snel!

124

Melkkoeien

70

kalfjes

(van jong tot oud)

63

hectare weiland

1.100.000

Liter koemelk per jaar

Contact opnemen?

Zou u graag een les willen boeken of hier meer informatie over ontvangen?
Vul het bijgevoegde formulier in en onze educatieboer neemt contact met u op.

PS. Mocht het formulier onverhoopt een foutmelding geven, neem dan per mail contact op met de educatieboer.  

 

Melkveehouderij firma Bunnik

Zuideruitweg 33
1608 EV Wijdenes

Contact

Sandra Bunnik
06-10488151
jsbunnik@gmail.com