Maatschap Punter

Welkom op de

boerderij van de familie Van Loon

Ik ben Tineke van Loon en ik heb samen met mijn man, Bart, en schoonouders een akkerbouwbedrijf te Slootdorp. Wij vinden dat we het leukste beroep op de wereld hebben. Op onze boerderij laten we graag zien welke verschillende gewassen we met veel passie verbouwen, zoals: uien, aardappelen, graan, wortels, witlofpennen en suikerbieten.

Kinderen laten zien waar hun eten vandaan komt. Hen laten voelen, proeven en beleven. Dat kan bij ons op de boerderij. Hoe groeit een aardappel, wortel of ui nu? Hoelang duurt het voor een zaadje of poter uitgegroeid is? Hoe voelt graan? Wat wordt er met onze producten gedaan? Het zijn zomaar enkele vragen waar we dieper op ingaan tijdens de excursie. Geen vraag is te gek. De invloed van het weer en de seizoenen op het eten wat op je bord ligt, de verschillende werkzaamheden als planten, oogsten en bewaren. Alle vragen worden beantwoord. Om onze werkzaamheden te verlichten maken we gebruik van veel machines. Het is natuurlijk erg leuk om deze eens van dichtbij te bekijken.

IMG-20210813-WA0007
foto gewassen 4-3

We starten in maart met het zaaien van onze akkerbouwgewassen. Vanaf half mei t/m november kunnen de kinderen zien hoe de gewassen groeien, helpen met oogsten en is er van alles te beleven op ons bedrijf. Onze boerderijlessen vinden dan ook plaats in de periode van mei tot november.

Kom je snel eens een kijkje nemen?

Tot gauw!

Groetjes Tineke

180

Hectare grond

7

John Deere trekkers

8

Gewassen

1.750.000

Kilogram wortels per jaar

Contact opnemen?

Zou u graag een les willen boeken of hier meer informatie over ontvangen?
Vul het bijgevoegde formulier in en onze educatieboer neemt contact met u op.

PS. Mocht het formulier onverhoopt een foutmelding geven, neem dan per mail contact op met de educatieboer.  

Maatschap Punter

Schelpenbolweg 46
1774 NG Slootdorp

Contact

Tineke van Loon
06-51473963
Tinekevanloon@outlook.com