Hoeve de Meeuw

Welkom op

boerderij Hoeve de Meeuw

Wij zijn Jaap en Monique en hebben in Schellinkhout een boerderij met melkkoeien. Natuurlijk kun je ook jongvee, zoals de kalfjes, bij ons in de stallen vinden. We laten ze altijd graag zien omdat we trots op onze dieren zijn. De Corrie’s, Antjes en Vera’s stammen nog af van de boerderij van de vader en opa van Jaap. En we zijn blij dat we dat mogen en kunnen voortzetten. Inmiddels zijn we vele generaties koeien verder, en zijn ze steeds net iets beter en mooier geworden. Ook de stallen zijn in de loop der jaren aangepast om het zo comfortabel mogelijk voor de koe te maken met bijvoorbeeld massage borstels.
 
Met het milieu wordt ook zeker rekening gehouden, zoals een emissie arme vloer, zonnepanelen, en kruidenrijk grasland.  In het voorjaar tot najaar lopen de koeien overdag buiten, en we halen ze weer op uit de wei als het melkerstijd is. We melken nog in een traditionele melkput waar wij veel lager staan dan de koeien, zodat wij niet door de knieën hoeven om bij de uiers te kunnen komen.
 
We laten graag horen, zien en voelen, maar ook proeven en ruiken wat er allemaal nog meer over de boerderij te vertellen valt.
trekker-kleiner
IMG-20160430-WA0001
We hebben ook 4 Hooiberghutjes, waar toeristen kunnen verblijven. Die hebben we neergezet om ook mensen uit de stad een kijkje en een beleving mee te geven hoe het er op een boerderij aan toegaat. Onze gasten konden al boerderijbewijzen halen, nu stellen we ons ook voor scholen open. Kinderen mogen alle vragen die ze over koeien, melk of wat ook maar willen weten over de boerderij aan ons stellen.

Van harte welkom,
Jaap en Monique Visser-Elshof

110

melkkoeien

4

hooiberghutjes

60

hectare grond

110

zonnepanelen

Contact opnemen?

Zou u graag een les willen boeken of hier meer informatie over ontvangen?
Vul het bijgevoegde formulier in en onze educatieboer neemt contact met u op.

PS. Mocht het formulier onverhoopt een foutmelding geven, neem dan per mail contact op met de educatieboer.  

Hoeve de Meeuw

Dorpsweg 9a
1697 KA Schellinkhout

Contact

Monique Visser-Elshof
06-46990355

http://hoevedemeeuw.nl/

mve@kpnplanet.nl