Melkveehouderij firma A. en S. Druif

Welkom op de

boerderij van de familie Druif

Wij zijn Arnold en Simone Druif en wij runnen een melkveebedrijf aan de Broerdijk in Midwoud. Wij hebben 3 kinderen van 17, 15 en 12 jaar oud. Onze oudste zoon zit op de agrarische school en werkt al regelmatig mee in het bedrijf. Simone werkt naast haar baan op de boerderij ook twee dagen per week als leerkracht in het basisonderwijs.

Wij melken ongeveer 115 melkkoeien. Ons bedrijf is bijna volledig geautomatiseerd met 2 melkrobots, een voeraanschuifrobot, voerboxen en een mestrobot. Onze koeien liggen op zachte koematrassen en kunnen voor een massage gebruik maken van een koeborstel die in de stal hangt. In de zomermaanden kunnen de koeien zelf bepalen wanneer ze naar buiten gaan om gras te eten. Ook hangen er in de stal grote ventilatoren om tijdens warme zomerdagen een aangename temperatuur te hebben in de stal. Wij doen er alles aan om te zorgen voor ‘blije koeien’.

Van de melk van onze koeien wordt Beemsterkaas gemaakt. Natuurlijk kan dit bij een bezoek even worden geproefd.

Er liggen meer dan 100 zonnepanelen op het dak en we maken gebruik van groene stroom om ook ons steentje bij te dragen aan een ‘blije aarde’.

Staand A en S
IMG_8245

Wij kijken er naar uit om jullie op ons bedrijf te mogen ontvangen voor een rondleiding. Voor de kinderen hebben wij na afloop een leuke speurtocht waarbij ze hun opgedane kennis in de praktijk kunnen brengen en kan er worden geknuffeld met de kalfjes.

115

Melkkoeien

xx

Kalveren

2

Melkrobots

100

Zonnepanelen

Contact opnemen?

Zou u graag een les willen boeken of hier meer informatie over ontvangen?
Vul het bijgevoegde formulier in en onze educatieboer neemt contact met u op.

PS. Mocht het formulier onverhoopt een foutmelding geven, neem dan per mail contact op met de educatieboer.  

Firma A. en S. Druif

Broerdijk 18
1679GK Midwoud

Contact

Simone Druif
06-22462588
fruut@hetnet.nl