Melkveehouderij familie Klaver

Welkom op de

boerderij van de familie Klaver

Wat leuk dat jullie interesse in boerderijeducatie en onze boerderij hebben. We nemen jullie graag mee op een ontdekkingsreis op onze boerderij om te laten zien waarom we vol liefde en passie voor onze dieren en de natuur zorgen.

 

Ik ben Joyce Mijts en samen met mijn man Wim Klaver en onze drie kinderen Sophie, Anna en Tom wonen we op onze boerderij waar we ruim 200 koeien melken en verzorgen. Natuurlijk hebben we ook kalfjes, wat onze toekomstige melkkoeien zijn. Naast onze koeien hebben we een klein koppeltje  schapen omdat we dit gewoon erg leuk vinden. Eind maart/begin april krijgen de schapen lammetjes. En als ze groot genoeg zijn, gaan ze lekker allemaal naar buiten. De lente begint dan pas echt!

 

Er is in 2014 een moderne koeienstal gebouwd met alle comfort zoals ruime zachte ligboxen, massageborstels en veel ruimte voor de koe. De koeien melken we elke ochtend en avond in een melkcarrousel. Zo kunnen we goed in de gaten houden of onze koeien gezond zijn en alles goed met ze gaat. In de lente en de zomer gaan de koeien overdag lekker naar buiten en de oudere kalveren gaan dag en nacht naar buiten.

DOJJ7157
Stal met koeien

Het milieu is voor ons ook erg belangrijk. We hebben een emissie arme vloer en zonnepanelen en doen aan weidevogelbeheer en natuurbeheer op natuurland en dijken. We beschermen niet alleen de nesten van de weidevogels op ons land, maar zorgen ook voor genoeg beschutting voor de kuikens en plasdras voor genoeg eten voor de vogels.

Omdat we graag willen laten zien waar melk en vlees vandaan komen en wat er allemaal bij komt kijken om dit te produceren, willen we dit graag met jullie delen op de boerderij. Voor elk bezoek maak ik een speciaal programma en hou hierbij rekening met de wensen en leerdoelen van de groep die komt.

Graag tot ziens!

200

Melkkoeien

130

Kalfjes

25

Schapen

240

Zonnepanelen

Contact opnemen?

Zou u graag een les willen boeken of hier meer informatie over ontvangen?
Vul het bijgevoegde formulier in en onze educatieboer neemt contact met u op.

PS. Mocht het formulier onverhoopt een foutmelding geven, neem dan per mail contact op met de educatieboer.  

Familie Klaver

Driestedenweg 50A

1662 BG De Weere

Contact

Joyce Mijts
06-54355369

joycemijts@gmail.com