Melkveehouderij Beers

Welkom op de

boerderij van de familie Beers

Wat leuk dat je bij ons komt kijken! Wij zijn Firma J. Beers en Zonen en op onze duurzame boerderij wonen 250 Jerseys en 120 kalfjes. Wij kunnen jou op de boerderij zoveel laten zien, voelen, ruiken en proeven! Leer op de boerderij alles over koeien en kalfjes, het voer dat ze eten, en hoe de boer en boerin met veel liefde voor de dieren zorgen. Help de dieren voeren. Leer  hoe de koe melk maakt en welke weg de melk aflegt voor het in de winkel te koop is. Ga mee naar het wagenpark vol met trekkers of ga samen met ons op onderzoek in het weiland.

 

In het dorpje Zuidermeer (nabij Hoorn) runnen Mark en zijn ouders het moderne gangbare familiebedrijf. Schoondochter Marissa verzorgt de educatielessen. De unieke Jersey-koeien zijn een enorme eye-catcher en hebben een zeer hoog knuffel gehalte! De kleine bruine koeien zijn nieuwsgierig van aard en geven van nature meer eiwitten en vetten in hun melk. De koeien worden traditioneel gemolken in een melkput en lopen zomers in de wei. Van de Jerseymelk worden allerlei producten gemaakt.

DCS_5838
685A1748-CE2D-4FBB-958E-50184BB890D6

Het onderwerp van de educatieles kan heel uiteen­lopend zijn en gaat altijd in overleg met de leraar of lerares van de groep. De lessen worden aangepast n.a.v. de leeftijd van de kinderen, en kunnen ook op thema zoals duurzaamheid, natuur e.d. worden gegeven, alle klassen zijn daarom welkom! We gaan er samen een loei leuke én lekkere les van maken!

250

Jerseykoeien

120

stuks jongvee

1

Cum Laude Award

1.600.000

Liter koemelk per jaar

Contact opnemen?

Zou u graag een les willen boeken of hier meer informatie over ontvangen?
Vul het bijgevoegde formulier in en onze educatieboer neemt contact met u op.

PS. Mocht het formulier onverhoopt een foutmelding geven, neem dan per mail contact op met de educatieboer.  

Melkveehouderij Beers

Baarsdorpermeer 32
1652CX Zuidermeer

Contact

Marissa de Ruijter
06-42198603

marissa_deruijter@hotmail.com