Melkveehouderij Beers

Welkom op de

Zuivelboerderij van de familie Beers

Wat leuk dat je bij ons komt kijken! Wij zijn Firma J. Beers en Zonen en op onze duurzame boerderij wonen 250 Jerseys en 120 kalfjes. Wij kunnen jou op de boerderij zoveel laten zien, voelen, ruiken en proeven! Leer op de Zuivelboerderij alles over koeien en kalfjes, het voer dat ze eten, en hoe de boer en boerin met veel liefde voor de dieren zorgen. Help de dieren voeren. Leer  hoe de koe melk maakt en welke weg de melk aflegt en hoe er yoghurt of vla van wordt gemaakt voor het in onze winkel te koop is. Kijk in onze zuivelkeuken welke grote kookketels er allemaal staan, ga mee naar het wagenpark vol met trekkers of ga samen met ons op onderzoek in het weiland.

In het dorpje Zuidermeer (nabij Hoorn) runnen Mark en zijn ouders het moderne gangbare familiebedrijf. Schoondochter Marissa runt het zuivelbedrijf genaamd Zuivelinnen, een boerenlandwinkel en verzorgt educatielessen. De unieke Jersey-koeien zijn een enorme eye-catcher en hebben een zeer hoog knuffel gehalte! De kleine bruine koeien zijn nieuwsgierig van aard en geven van nature meer eiwitten en vetten in hun melk. De koeien worden traditioneel gemolken in een melkput en lopen zomers in de wei. Van de Jerseymelk worden allerlei producten gemaakt waarvan de naturelyoghurt in 2021 werd bekroond met een Bronzen plak op de Cum Laude Awards! De zuivel is te koop in verscheidene winkels in heel Noord-Holland en wordt gebruikt in diverse horeca gelegenheden.

DCS_5838
685A1748-CE2D-4FBB-958E-50184BB890D6

Het onderwerp van de educatieles kan heel uiteen­lopend zijn en gaat altijd in overleg met de leraar of lerares van de groep. De lessen worden aangepast n.a.v. de leeftijd van de kinderen, en kunnen ook op thema zoals duurzaamheid, natuur e.d. worden gegeven, alle klassen zijn daarom welkom! We gaan er samen een loei leuke én lekkere les van maken want we sluiten natuurlijk af met een heerlijke zuivelproeverij!

Openingstijden boerenlandwinkel: ma t/m zat 9:30-17:00 en zondag van 12:30-17:00.

250

Jerseykoeien

120

stuks jongvee

1

Cum Laude Award

1.600.000

Liter koemelk per jaar

Contact opnemen?

Zou u graag een les willen boeken of hier meer informatie over ontvangen?
Vul het bijgevoegde formulier in en onze educatieboer neemt contact met u op.

Melkveehouderij Beers

Baarsdorpermeer 32
1652CX Zuidermeer

Contact

Marissa de Ruijter
06-42198603
https://www.zuivelinnen.nl
Info@zuivelinnen.nl